Истините, такива, каквито са!

Плевнелиев: Истинската сила на държавата не е в армията, а в образованите млади хора - БЛИЦ - Новини от България и света

Прегледа: 7860/ Коментари: 0/ Добавена на: 11 Jan 2017
Плевнелиев: Истинската сила на държавата не е в армията, а в образованите млади хора - БЛИЦ - Новини от България и светаПрез ХХI век истинската сила на държавата не е в нейната армия и големината на нейната територия, а в образованите млади хора. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на отличията на Международната награда на Херцога на Единбург за 2016 година, която се проведе в Централния военен клуб в столицата.

През тази година 70 участници в международната програма за личностно развитие, която се провежда у нас под патронажа на българския президент, получиха признание за своите постижения в различни области. В церемонията участва и посланикът на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс.Държавният глава благодари на младите хора за положените усилия в подкрепа на доброволчески и благотворителни каузи, както и за поставените и постигнати високи цели за личностно усъвършенстване. „Бих искал да благодаря и на техните учители и ментори, както и на институциите, които заедно допринасят за постигнатите успехи“, посочи президентът.„Вие сте част от тази България, която гледа напред и на която аз се посветих“, заяви още президентът пред участниците в програмата. Росен Плевнелиев увери младите хора, че има много начини да се подкрепят смислените проекти и ще остане съпричастен с международната програма за личностно развитие и след края на мандата си като държавен глава.Международната награда на Херцога на Единбург е младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование, като включва ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години от 144 държави. Участниците си поставят амбициозни цели в сферата на доброволчеството и усвояването на практически умения. Инициативата предизвиква младите хора да развиват самодисциплина при определянето и постигането на цели, да изграждат лидерски качества, да усвояват умения за работа в екип и други.


Източник: blitz.bg
Напишете коментар: Общо: (0)
loading...
Търсене в сайта
По-по-най