Истините, такива, каквито са!

Черен бъз като лекарство, което унищожава всяка болест по пътя си

Прегледа: 3407/ Коментари: 0/ Добавена на: 07 Jan 2017
Черен бъз като лекарство, което унищожава всяка болест по пътя си
Няма пречки, които да спрат растението черен бъз да изпълни поставените си цели

Черен бъз е познато растение, което не е чуждо на българите. Днес то се среща във всяка аптека в страната. Предлага се под формата на сок или сироп. Действието му е насочено най-вече към подсилване на защитните сили на организма или с други думи казано билката се използва като вид имуностимулатор.

Няма друго растение в природата, което да действа с такава бързина и сила. То е предназначено за прием от зрели хора и деца, но дозите при тях са различни. Все още има хора, които предпочитат да си приготвят лекарството с помощта на двете си ръце, отколкото да разчитат на това в готов вид.

За тях е важно да знаят какво всъщност се крие в сиропът от бъз, за да не се стига до неприятни изненади. При домашната направа на сироп от черен бъз има един голям недостатък и той е свързан със срока му на годност. За съжаление домашното производство никак не е издръжливо.

Повечето познати рецепти не са трудни за забъркване, но напитката се вкисва твърде бързо. Затова е важно да се попадне на конкретна рецепта, а не да се експериментира. Само при стриктно спазване на дозите и количествата на отделните продукти може да се постигне поставената цел, а именно направа на сироп, който служи за лекарство и мощен имуностимулатор.

Как се приготвя сироп от билката черен бъз?

Черен бъз

Ще ви запознаем с рецептата, която е дело на Тихомир Трайков. Тя гарантира запазването на лечебните свойства и чудесен вкус на напитката.

За да се изпълни правилно, трябва да се приготвят 2 литра вода, 3 пакетчета лимонтузу (или няколко лимона, което ви е по-лесно и приятно за употреба), килограм и половина захар, 40 на брой цветчета от черен бъз.

Това са продуктите, които ще послужат за направа на напитката за здраве. Ето и какво следва: лимонтузуто се размива с малко количество вода, за да се смеси с цветовете на растението и упоменатото количество вода от 2 л.

Лимонтузуто се разтваря предварително, тъй като по този начин се избягва опасността от непълно разтваряне на кристалчетата. Ако това не се случи, може да се стигне до изгаряне на лигавицата. Ако решите да използвате лимони, трябва да ги добавите заедно с техните кори и да ги нарежете на половинки.

Течността се кисне за близо 3 дни, а след този период се прецежда. Трябва да се разпредели в бутилки. Всяка една от тях е редно да се запечата и да се съхранява правилно – на хладно място. Пийте винаги при нужда. Прочетете още: Есенният вирус е безсилен пред рецептата с черен бъз на Петър Димков ТОП 5 на билките за подсилване на организма Пийте черен бъз за тези проблеми Черен бъз – отлична алтернатива за лечение на рак

YARPP

Enjoyed this post? Share it!


Tweet  

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар:

Име *

Интернет страница

Известяване за последващи коментари по e-mail.

Известяване за нови публикации по електронна поща.


Източник: zdrave.ws

Напишете коментар: Общо: (0)
loading...
Търсене в сайта
По-по-най