Истините, такива, каквито са!

С болка в гърлото започва грипът Хонг Конг

Прегледа: 82213/ Коментари: 0/ Добавена на: 25 Dec 2016
С болка в гърлото започва грипът Хонг Конг
ВАЖНО! Топ 15+ начини за лечение на мигрена: Билки, лекарства, мазила...!

Билки за кръвно правят чудеса! /* easyads.bg textAd rotator name: zdravews728x90-text, size: 728x90, url: zdrave.ws */ (function(dc, scr, loc){ var d=new Date();var s='script';var et=d.getTimezoneOffset()+d.getTime();var rf=escape(dc.referrer);var cb=Math.round(Math.random()*21474836); var surl=(loc.protocol=='https:'?'https://media.easyads.bg/textads.php?rid=6019&':'http://media.easyads.bg/textads.php?rid=6019&'); dc.write(''); }(document, screen, location)); С болка в гърлото започва грипът Хонг Конг Posted on 25.12.2016 Моля, коментирайте!
bolka-v-garloto_9
С болка в гърлото започва грипът Хонг Конг – научете как сега!

Основен причинител на грипа е тип вирус А (H3N2). Човешката имунна система не е готова за такъв вирус, и по този начин на заболяването в кратък период от време има масов характер.

Първоначалните симптоми на грипа Хонконг не са много по-различни от класическите симптоми на настинка и грип. Обикновено първите симптоми са в рамките на 1-2 дни след заразяването.

Пациентът има следните симптоми:

– Болка в гърлото
– Обща слабост, главоболие, замайване, а понякога и гадене.
– Висока телесна температура. Често, температурата на тялото при грипа Хонконг е трудно да се свали от раз.
– Назална конгестия, което води до усложнено дишане през носа. Понякога пациентът не диша през носа, а е принуден да диша през устата.
– Суха кашлица.
– Болка в долната част на гърба, ставите, гърба, крайниците и очите.

В някои случаи на грип има и хранителни разстройства. Човек има диария, стомашна болка, повръщане и други симптоми на стомашно-чревния тракт.

В повечето случаи, хонконгският грип се задържа за 3-4 дни, след което нормалното състояние на пациента се връща при условие на домашен режим и увеличаване на приема на течности, което дава възможност за по-бързо изчистване на токсини и вирусни частици от тялото.

Ако след 3-4 дни от заболяване пациентът чувства същото, или е по-зле, трябва незабавно да се консултира с лекар.

По-специално, вирусната инфекция може да предизвика развитието на пневмония, когато белите дробове са засегнати от бактериална инфекция.

В допълнение, грипът Хонконг може да доведе до следните усложнения:

-миокардит ;
-менингит ;
-енцефалит ;
-трахеит ;
-бронхит ;
-синузит;
-състояние на шок;
-усложнения на хронични заболявания.
Грипът Хонг Конг е опасен за малки деца и възрастни хора, които имат отслабена имунна система.

На риск са изложени и хората с хронични заболявания на сърцето, кръвоносните съдове и дихателните пътища. И, разбира се, този грип е опасен за бременните жени. Това заболяване може да доведе до развитието на различни дефекти в плода, затова, ако бременната жена е с грип, винаги трябва да се консултире с лекар, за да се сведе до минимум риска от усложнения.

Как се лекува?

Като правило, лечението на грипа Хонконг се провежда в дома. Не забравяйте да пиете много течности, това помага за намаляване на телесната температура. Ако грипът ес усложнения, пациентът може да бъде хоспитализация и лечение в болница.

Какво да се приема:

-антивирусни препарати;
-антипиретици;
-чай за болки в гърлото;
-лекарства за кашлица;
-антихистамини (необходими за отстраняване на отока на лигавицата на дихателните пътища);
–витамини.

За предпазване от грипа, лекарите препоръчват да се ваксинират хората предварително. Имайте предвид, че ваксините срещу грип трябва да правят за деца и възрастни.

Прочетете още: Тези 3 рецепти спират кашлица Очаква се втора вълна от грип – нови рецепти В очакване на зимния грип – как да се лекуваме? Как се сваля висока температура?
YARPP

Enjoyed this post? Share it!

Tweet   /* easyads.bg textAd rotator name: Zdrave.ws, 600x220, TextAds, Under Article, size: 600x220, url: zdrave.ws */ (function(dc, scr, loc){ var d=new Date();var s='script';var et=d.getTimezoneOffset()+d.getTime();var rf=escape(dc.referrer);var cb=Math.round(Math.random()*21474836); var surl=(loc.protocol=='https:'?'https://media.easyads.bg/textads.php?rid=6595&':'http://media.easyads.bg/textads.php?rid=6595&'); dc.write(''); }(document, screen, location)); Моля, коментирайте! Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар:

Име *

Интернет страница

Известяване за последващи коментари по e-mail.

Известяване за нови публикации по електронна поща.


Източник: zdrave.ws
Напишете коментар: Общо: (0)
loading...
Търсене в сайта
По-по-най